De Merkbeurt

De Merkbeurt

Wanneer heeft uw auto onderhoud nodig? 

Autofabrikanten hebben precies uitgekiend wanneer uw auto onderhoud nodig heeft. Zowel voor een kleine- als grote beurt zijn de intervallen nauwkeurig bepaald. Wij noemen dit de Merkbeurt. 

Bij regelmatig onderhoud aan uw auto voorkomt u onnodig dure reparaties en bent u uiteindelijk veel voordeliger uit dan wanneer u een onderhoudsbeurt uitstelt, met alle gevolgen van dien.

 

Onderhoud volgens het boekje

Autofabrikanten stellen exacte onderhoudsvoorschriften op per merk, model en type over de juiste gegevens. Gert Mulder autobedrijf heeft de beschikking over deze informatie. Daardoor kunnen we het onderhoud precies volgens fabrieksvoorschrift uitvoeren. Daarmee bedoelen we de werkzaamheden en het vervangen van de onderdelen die horen bij een bepaalde kilometerstand of leeftijd. Auto-onderhoud op maat dus. Daarbij worden onderdelen vervangen als ze er aan toe zijn, niet omdat ze deel uitmaken van een een algemene grote beurt.

Belangrijk!

Onderhoud volgens fabrieksvoorschrift is belangrijk! Vooral binnen de garantietermijn van de fabrikant, zodat u recht houdt op garantie.
Maar ook na die garantietermijn is het zeer belangrijk dat u uw auto correct laat onderhouden.

Wat is een kleine beurt?

De Merkbeurt kan een kleine beurt zijn, daarbij is een beperkt aantal controles voorgeschreven. Bij de meeste merken is olie verversen en het vervangen van een oliefilter onderdeel van deze kleine beurt. Met de tendens naar kleine en zuinige motoren is het extra belangrijk dat olie tijdig ververst wordt om voortijdige overmatige slijtage te voorkomen! Ook wordt er preventief naar de voor uw veiligheid van belang zijnde componenten zoals banden, remmen en accu gekeken.

En wat is een grote beurt?

De Merkbeurt kan ook grote beurt zijn. Daarbij komt vrijwel alles aan bod. Wat de werkzaamheden precies zijn, verschilt per merk, model en type. Het hangt ook af van de bereikte kilometerstand en/of leeftijd van de auto. Hierbij kunt u denken aan vervanging van interieurfilter, koelvloeistof en distributieriem. Verder worden ook o.a. zaken als wielophanging, motormanagement en werking van de elektrische installatie gecontroleerd.

Heldere prijzen.

Vooraf krijgt u een heldere prijsopgaaf. Omdat het zo hoort. U koopt toch ook niet iets in de winkel zonder dat u weet wat het kost?
 

Maak direct een afspraak